Протест заформят майстори пред Община Варна днес: Занаятчии от Варна излизат

...
Протест заформят майстори пред Община Варна днес: Занаятчии от Варна излизат
Коментари Харесай

Варненски майстори протестират пред общината днес

Протест заформят майстори пред Община Варна през днешния ден: 

Занаятчии от Варна излизат на митинг в 17:30 ч. през днешния ден, 29 декември, до часовника пред Община Варна, написа.

Недоволството им е предизвикано от " некоректното отношение и двойните стандарти, които се ползват от Общината при издаването на разрешителни за събития ".

Това оповестяват в писмо до медиите уредниците на демонстрацията от арт фестивала " Сръчко ".

Оттам приканват всички занаятчии, както и поданици на града, които желаят да ги поддържат, да дойдат на посоченото място..

" От нас зависи дали ще имаме ревю следващата година! Заслужаваме го! Да покажем, че няма да стоим безучастни и да гледаме по какъв начин се подиграват с нас и труда ни! ", пишат уредниците.

Ето какво се споделя в писмото им:

Протестираме против:

1. Некоректното отношение при анулацията на разрешителното за коледния фестивал от страна на Община Варна!

Не е редно първо да се издаде позволение единствено с цел да бъде няколко седмици по-късно анулирано, откакто организацията към този момент е почнала, изложителите са се записали и не е останало време за ответна реакция!

2. Липсата на съответна връзка с Общината!

След многократни телефонни диалози и ходения до Общината отговорът, който получавахме от всички, е " Не знам нищо по въпроса "! Никой не знае за какво се изисква тази комисия, никой не знае в какъв период би трябвало да се свика и произнесе, никой не знае какво би трябвало да създадем ние с цел да се излезе от тази обстановка и да си получим разрешителното!

3. Избирателното използване на разпоредбите за издаване на позволение!

Не е редно за нашето събитие да се изискват несъществуващи комисии, до момента в който из целия град са ситуирани кебапчийници под формата на " коледни базари ", освен това с позволение за напълно друго нещо!

Цели на митинга:

На този стадий ние одобряваме тези дейности на Общината като целенасочени против нас като уредници, както и против занаятчиите като изложители, по тази причина организираме този митинг!

1. Основната ни цел е да изпълним връзка с някой от Общината, способен по въпроса, който да каже тъкмо каква е процедурата, какви документи изискват от нас, в какви периоди ще се състои тази комисия и по кое време можем да чакаме решение от нея за събитията, които планираме за 2023 година!

2. Да се спре двойният стандарт при издаването на позволение! Искаме комисия за всички или за никого! Ние не сме някакъв " битпазар ", с цел да се подигравате с труда ни по този метод! Всеки изложител е вложил сърце и душа в това, което основава, и заслужава почитание и място за изява, не по-малко от скараджиите, които безпроблемно плъзват из града, като наближат празници!

Протестът е безпартиен, по тази причина молим представителите на политически организации да стоят настрани и да не отвличат вниманието за своите цели!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР